Strona główna  >   Lista aktualności   >   Catering w Radomiu

Catering w Radomiu

W Rejonowym Ośrodku Szkolenia Zawodowego Młodzieży OHP w Radomiu zakończyło się szkolenie z zakresu cateringu – sposobu przygotowywania i dostarczania na zamówienie gotowych potraw lub na organizacji przyjęć.
Teoretyczną i praktyczną część kursu prowadziła instruktor Izabela Kiraga.  Młodzi ludzie  mieli możliwość podniesienia swoich kwalifikacji zawodowych i zdobycia  nowych, konkurencyjnych na rynku pracy,  umiejętności.
Celem nadrzędnym było przekazanie uczestnikom wiedzy na temat procesu organizowania imprez cateringowych stanowiących podstawową lub uzupełniającą działalność zakładu gastronomicznego. Natomiast priorytetem kursu było nabycie przez młodzież umiejętności obsługi gości podczas przyjęć okolicznościowych oraz zdobycie wiedzy i praktyki na temat zasad racjonalnego żywienia, etyki, nakrywania stołu przy określonym menu i technik podawania potraw.
 „Kursanci”  podwyższali swoje kwalifikacje zawodowe w pomieszczeniach ROSZM i warsztatach szkoleniowo – produkcyjnych Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Radomiu.
Proponowana,  przez zwoleński ROSZM,  oferta edukacyjna daje gwarancję, że każdy zainteresowany znajdzie kurs dostosowany do swoich potrzeb  i predyspozycji.

DATA PUBLIKACJI: 2018-09-30 » Pozostałe aktualności