Strona główna  >   Lista aktualności   >   „Na zdrowo i sportowo”

„Na zdrowo i sportowo”

„Zdrowe śniadanie” - pod takim hasłem uczestnicy z ostrołęckiej jednostki 7 – 2 HP  prezentowali swoje zdolności gastronomiczne. 

Celem warsztatów było propagowanie zdrowego stylu odżywiania opartego na zbilansowanej diecie, odpowiednim doborze produktów, umiejętności ich komponowania i wykorzystywania. 

Uczestnicy podzielili się na grupy – jedna robiła sałatki z warzyw (sałaty, papryki, ogórków, buraczków, pomidorów, różnorodnych serów, oliwy i dodatków takich jak pestki dyni, słonecznika i orzeszków). Natomiast druga grupa wykonała sałatkę z owoców (bananów, brzoskwiń, nektarynek, pomarańczy, grejpfrutów, melona, porzeczki, malin, cytryny z dodatkiem mięty). 

Wszyscy chętnie próbowali i rozkoszowali się wykonanymi według swoich przepisów zdrowymi i szybkimi daniami. Wykazali się dużym zaangażowaniem, aktywnością i zapałem w przygotowaniu potraw. 


DATA PUBLIKACJI: 2023-09-25 » Pozostałe aktualności