Strona główna  >   Lista aktualności   >   Kulinarne szlify

Kulinarne szlify

30 maja młodzież z praskiej jednostki 7 – 9 HP odbyła kolejne już zajęcia z Moniką Dziemidowicz, dietetyczką, dietoterapeutką TCM. 

Po kilku teoretycznych warsztatach nadszedł czas na działania praktyczne. 
- Jak wdrożyć zdobytą wiedzę o zdrowym odżywianiu w życie – pytała młodzież?

Odpowiedzią było …  wspólne przygotowanie koktajlu z kaszy jaglanej z truskawkami i bananami, z kaszy jaglanej z mango, a także z kakao z mlekiem owsianym. Do tego uczestnicy przygotowali sałatkę libańską pn. Tabbouleh również na bazie kaszy jaglanej, ogórków, pomidorów, natki pietruszki, cebulki dymki oraz przypraw.

Uczestnicy z zadowoleniem wzięli udział w zajęciach. Podkreślali znaczenie zajęć praktycznych jako istotnych w budowaniu wizerunku, wymogów zdrowej kuchni. Sama teoria nie wystarczy – jednogłośnie stwierdzili. 

- Cieszymy się, że uczestnicy chętnie biorą udział w tego typu zajęciach, ponieważ mogą zdobyć cenną wiedzę i z powodzeniem zastosować ją w codziennym jadłospisie. Są młodzi, a jak wiemy czym „skorupka za młodu nasiąknie …”,  tym jest większa szansa na powodzenie w dorosłym życiu. 


DATA PUBLIKACJI: 2023-05-30 » Pozostałe aktualności