Strona główna  >   Lista aktualności   >   Niezłe „Ciacha”

Niezłe „Ciacha”

Rozmawiali o  metodach i przykładach dekorowania tortów, ciast, ciasteczek,  modnych deserów bankietowych... Cukiernicy z płockiej jednostki 7 – 11 HP promowali  walory zawodu w którym zdobywają pierwsze szlify. 

-  Wykonywanie ozdób i napisów z kremów czy polew wymaga talentu i wyobraźni, a także wprawnej ręki człowieka, której nie jest w stanie zastąpić żadna maszyna. Nasze torty i inne słodycze to miniaturowe, oryginalne i niepowtarzalne dzieła sztuki, ale w  wypiekach cenimy sobie prostotę i klasykę  – komentowali cukiernicy. 
Młodzi ludzie podzielili  się również przepisami i wiedzą jak efektownie przyozdobić desery i w jaki sposób  tworzyć i odpowiednio modelować kształty figurek z lukru plastycznego. Było konstruktywnie i słodko...

- Młodzież bardzo lubi tego typu spotkania.  Można swobodnie, tak na „luzie” porozmawiać, podzielić się przemyśleniami i doświadczeniami. A dziś równie sympatyczny był finalny efekt – wspólnie wykonywana gazetka tematyczna propagująca zawód wykonywany z pasją – opowiadali wychowawcy.


DATA PUBLIKACJI: 2023-02-09 » Pozostałe aktualności