Strona główna  >   Lista aktualności   >   W nowoczesnej kuchni

W nowoczesnej kuchni

Uczestnicy z 7 – 31 HP mogli obejrzeć profesjonalny układ funkcjonalny nowoczesnej kuchni w jednej z grodziskich placówek oświatowych… 

Wycieczka miała charakter programowy. Młodzi ludzie, pod opieką nauczyciela praktycznej nauki zawodu zapoznawali się z najnowocześniejszymi sprzętami w branży gastronomicznej, różnymi rodzajami chłodzenia i przechowywania surowców i półproduktów, z urządzeniami do obróbki wstępnej i termicznej żywności, z zasadami funkcjonalności zakładu gastronomicznego typu zamkniętego oraz zasadami HACCP. Podczas zwiedzania uczniowie musieli być ubrani jak profesjonalni kucharze, czyli mieć kucharski kitel, czapkę oraz zachować wszystkie standardy bezpieczeństwa i higieny pracy.

- Wizyta była wspaniałą okazją do poznania zaplecza kuchni tak „od podszewki”, a także uzyskania przydatnej wiedzy, jak na co dzień wygląda praca kucharza. Na zakończenie młodzież podziękowała pracownikom za podzielenie się doświadczeniem i za poświęcony czas – opowiadali wychowawcy.


DATA PUBLIKACJI: 2022-11-25 » Pozostałe aktualności