Piramida zdrowej żywności, wspólne przygotowywanie posiłków… Takie, pełne wrażeń chwile, zorganizowała swoim podopiecznym kadra wychowawcza z 7 – 35 HP...
Zadaniem uczestniczek było zaprezentowanie, w jak najbardziej atrakcyjnej wizualnie formie, zasad zdrowego żywienia i zdrowej żywności oraz wypromowanie produktów ekologicznych. Młodzież tworzyła „autorskie” piramidy żywieniowe z warzyw i owoców i opracowywała swoisty „kanon” składników pokarmowych, które korzystnie wpływają na organizm.
- Dziewczęta miały do dyspozycji szeroką gamę zdrowych produktów, z których według własnego pomysłu tworzyły kolorowe sałatki. Wykazały się kreatywnością i kulinarną fantazją. Tematyka posiłków jest im szczególnie bliska bo od września uczą się zawodu kucharza. Spotkanie przebiegło w milej atmosferze – opowiadała kadra wychowawcza.