Strona główna  >   Lista aktualności   >   Egzaminy, egzaminy …

Egzaminy, egzaminy …

Kucharze, absolwenci Szkoły Branżowej I stopnia, którzy  w trzyletnim cyklu kształcenia zdobywali profesjonalne umiejętności w Jaciążku,  zakończyli egzaminy  potwierdzające kwalifikacje  zawodowe.

Zadaniem egzaminatorów Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej była ocena umiejętności uczestników ustalonych w standardach wymagań będących podstawą przeprowadzania egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
Zdający zostali zapoznani z przebiegiem egzaminu w etapie teoretycznym i praktycznym, a także   odbyli instruktaż na stanowiskach egzaminacyjnych, które zostały wyposażone i zaopatrzone w surowce do wykonania zadań, zgodnie ze szczegółową specyfikacją CKE. Młodzi adepci sztuki kulinarnej zapoznali się z treścią zadania, dokumentacją do tego zadania oraz z instrukcjami bezpieczeństwa i obsługi maszyn, urządzeń i sprzętu obowiązującymi podczas pracy na stanowisku egzaminacyjnym. Podczas trwania egzaminu uczestnicy wykazywali się umiejętnościami opracowania projektu realizacji i wykonania określonych prac z zakresu produkcji gastronomicznej. 

Społeczność 7 – 2 OSiW składa serdeczne podziękowania instruktorom praktycznej nauki zawodu za trud włożony w przygotowanie młodzieży do egzaminu oraz za sprawną jego organizację.

DATA PUBLIKACJI: 2022-06-15 » Pozostałe aktualności