Kadra wychowawcza 7 – 35 HP aktywnie propaguje profilaktykę zdrowotną wśród swoich podopiecznych starając się zmieniać złe nawyki żywieniowe wśród młodych ludzi.
Z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania w płońskiej jednostce odbyły się warsztaty kulinarne.
Celem spotkania było promowanie zdrowego jedzenia i dobrych nawyków żywieniowych... Podopieczni pod okiem wychowawców przygotowali smoothie owocowo- warzywne. Przekonali się, że jest to prosty, szybki i niesamowicie smaczny „miks” - zdrowy element diety każdego człowieka, który chciałby zadbać o siebie i dostarczać odpowiednią dawkę antyoksydantów i witamin.
- Młodzi ludzie „zarazili się” modą na zdrowe jedzenie i obiecali, że będą przygotowywać w swoich domach tylko zdrowe posiłki – opowiadała kadra wychowawcza.