Strona główna  >   Lista aktualności   >   Dzień Gofra

Dzień Gofra

Chrupiące na zewnątrz, puszyste w środku...z ulubionymi dodatkami... 25 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Gofra. 
Większość z nas kojarzy ten przysmak z nadmorskimi kurortami lub smakiem z dzieciństwa. Mogą mieć kształt: prostokąta, kwadratu z kratownicą lub serduszka. Ciasto tworzy się poprzez wymieszanie: mąki, cukru, soli, topionego masła lub oleju, jaj oraz mleka.
Obecnie najmodniejszą formą są gofry bąbelkowe zwane buble waffles. Serwuje się je zarówno na słodko jak i w wersji wytrawnej.
Cukiernicy i kucharze z hufca 7-26 w Pruszkowie pochwalili się swoim kunsztem kulinarnym w tym zakresie.
Aż ślinka cieknie…:)))


DATA PUBLIKACJI: 2021-03-25 » Pozostałe aktualności