Strona główna  >   Komunikaty  >   Regulaminy konkursów wewnętrznych  >   Regulamin konkursu „Mistrzowskie popisy cukiernicze”

Regulamin konkursu „Mistrzowskie popisy cukiernicze”

Regulamin  konkursu cukierniczego pn. "Mistrzowskie popisy  cukiernicze"

Organizatorem konkursu cukierniczego pn. „Mistrzowskie popisy cukiernicze”  jest 7-11 Hufiec Pracy.  Wydarzenie to  odbędzie się w dniu 24.03.2020 r. na terenie Zespołu Szkół  Usług i Przedsiębiorczości w Płocku przy    ul. Padlewskiego 2 w godz. 10:00 – 14:00       

 CELE TURNIEJU:
• przygotowanie  niecodziennego deseru, który zachwyci jury  oryginalnością, smakiem oraz  finezją  jego podania,
rozwój pasji i talentów, 
• rozwijanie i doskonalenie zdolności manualno- technicznych,
• rozwijanie i doskonalenie  umiejętności  kreatywnego łączenia produktów i uzyskiwania  niecodziennych faktur i smaków serwowanych słodkości ,
• kształtowanie w  uczestnikach wyobraźni,
wyrabianie w  uczestnikach zachowań współzawodnictwa oraz  przeplatanie wiedzy teoretycznej z  umiejętnościami praktycznymi.


ZASADY OGÓLNE:
1. Konkurs cukierniczy  pn. „Mistrzowskie popisy  cukiernicze” przeznaczony jest dla  uczestników 7-11 HP.
2. W imprezie może wziąć udział  5 dwuosobowych zespołów (10  uczestników).
3.Wychowankowie  będą  mieli okazję wykazać się zdolnościami manualno- technicznymi oraz  wyobraźnią  i kreatywnością.
4.Wykonane prace oceniać  będzie jury, w skład którego wchodzić  będą: wychowawcy z 7-11 HP oraz nauczyciele  zawodu.
5. Niezależne jury wybierze zwycięzców konkursu i przyzna nagrody za I , II i III.
6. Ogłoszenie wyników nastąpi po godz. 14.00.
7. Zwycięzcy otrzymają nagrody rzeczowe.           
 
PROGRAM KONKURSU:
1. Powitanie przybyłych uczestników przez  organizatorów.
2. Omówienie Regulaminu konkursu cukierniczego pn. „Mistrzowskie popisy  cukiernicze”
3. Zajęcie stanowisk  i indywidualne tworzenie  konkursowych prac.
4. Obrady jury.
5. Ogłoszenie wyników i nagrodzenie zwycięskich finalistów konkursu.
7.  Zakończenie imprezy.