Konkurs - Konkurs "Mistrzowskie popisy cukiernicze"
Konkurs "Mistrzowskie popisy cukiernicze"
konkurs w trakcie- Informacje i nagrody
- Oglądaj i głosuj
- Regulamin
- Zwycięzcy
Informacje
Organizatorem konkursu cukierniczego pn. „Mistrzowskie popisy cukiernicze” jest 7-11 Hufiec Pracy.
Wydarzenie to odbędzie się w dniu 24.03.2020 r. na terenie Zespołu Szkół Usług i Przedsiębiorczości w Płocku przy ul. Padlewskiego 2 w godz. 10:00 – 14:00
Nagrody
Zwycięzcy otrzymają nagrody rzeczowe.
Zgłoszono zdjęć: 0
Regulamin
Regulamin konkursu cukierniczego pn. Mistrzowskie popisy cukiernicze””
Organizatorem konkursu cukierniczego pn. „Mistrzowskie popisy cukiernicze” jest 7-11 Hufiec Pracy. Wydarzenie to odbędzie się w dniu 24.03.2020 r. na terenie Zespołu Szkół Usług i Przedsiębiorczości w Płocku przy ul. Padlewskiego 2 w godz. 10:00 – 14:00
Cele turnieju:
• przygotowanie niecodziennego deseru, który zachwyci jury oryginalnością, smakiem oraz finezją jego podania,
• rozwój pasji i talentów,
• rozwijanie i doskonalenie zdolności manualno- technicznych,
• rozwijanie i doskonalenie umiejętności kreatywnego łączenia produktów i uzyskiwania niecodziennych faktur i smaków serwowanych słodkości ,
• kształtowanie w uczestnikach wyobraźni,
• wyrabianie w uczestnikach zachowań współzawodnictwa oraz przeplatanie wiedzy teoretycznej z umiejętnościami praktycznymi.
Zasady ogólne:
1. Konkurs cukierniczy pn. „Mistrzowskie popisy cukiernicze” przeznaczony jest dla uczestników 7-11 HP.
2. W imprezie może wziąć udział 5 dwuosobowych zespołów (10 uczestników).
3.Wychowankowie będą mieli okazję wykazać się zdolnościami manualno- technicznymi oraz wyobraźnią i kreatywnością.
4.Wykonane prace oceniać będzie jury, w skład którego wchodzić będą: wychowawcy z 7-11 HP oraz nauczyciele zawodu.
5. Niezależne jury wybierze zwycięzców konkursu i przyzna nagrody za I , II i III.
6. Ogłoszenie wyników nastąpi po godz. 14.00.
7. Zwycięzcy otrzymają nagrody rzeczowe.
Program konkursu:
1. Powitanie przybyłych uczestników przez organizatorów.
2. Omówienie Regulaminu konkursu cukierniczego pn. „Mistrzowskie popisy cukiernicze”
3. Zajęcie stanowisk i indywidualne tworzenie konkursowych prac.
4. Obrady jury.
5. Ogłoszenie wyników i nagrodzenie zwycięskich finalistów konkursu.
7. Zakończenie imprezy.