Strona główna  >   Lista aktualności   >   Kuchnia smaków

Kuchnia smaków

17 stycznia w Warsztatach Szkoleniowo – Produkcyjnych MWK OHP w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Radomiu odbyły się warsztaty kulinarne pod nazwą „Festiwal Smaków”. 
Ideą przedsięwzięcia było to,  aby każdy uczestnik w tej właśnie przestrzeni,   twórczo i kreatywnie spędzał czas, zdobywał nowe umiejętności, rozwijał swoje pasje …  - argumentowała Katarzyna Wójcik, instruktor praktycznej nauki zawodu - pasjonatka gotowania i odkrywania nowych smaków, niestroniąca, od tak ważnej w sztuce kulinarnej, improwizacji. 
Młodzi kucharze - eksperymentując ze smakami - przygotowywali pełne dania. Podczas zajęć uczyli się, bawiąc i przy pomocy kilku produktów byli w stanie wyczarować niesamowite jedzenie, które urzekało  wszystkie zmysły.  
Pysznym, bowiem,  efektem tego nietuzinkowego spotkania integracyjnego były roladki drobiowe zawijane z serem żółtym i cukinią, kulki ziemniaczane z ziołami, jarmuż plus spaghetti z ogórkiem świeżym, sos z kaparów… 



DATA PUBLIKACJI: 2020-01-20 » Pozostałe aktualności