17 stycznia w Warsztatach Szkoleniowo – Produkcyjnych MWK OHP w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Radomiu odbyły się warsztaty kulinarne pod nazwą „Festiwal Smaków”.
Ideą przedsięwzięcia było to, aby każdy uczestnik w tej właśnie przestrzeni, twórczo i kreatywnie spędzał czas, zdobywał nowe umiejętności, rozwijał swoje pasje … - argumentowała Katarzyna Wójcik, instruktor praktycznej nauki zawodu - pasjonatka gotowania i odkrywania nowych smaków, niestroniąca, od tak ważnej w sztuce kulinarnej, improwizacji.
Młodzi kucharze - eksperymentując ze smakami - przygotowywali pełne dania. Podczas zajęć uczyli się, bawiąc i przy pomocy kilku produktów byli w stanie wyczarować niesamowite jedzenie, które urzekało wszystkie zmysły.
Pysznym, bowiem, efektem tego nietuzinkowego spotkania integracyjnego były roladki drobiowe zawijane z serem żółtym i cukinią, kulki ziemniaczane z ziołami, jarmuż plus spaghetti z ogórkiem świeżym, sos z kaparów…