I znów było słodko i pachnąco… Uczestnicy warsztatów kulinarnych z 7 – 2 OSiW, tym razem, hołdowali „tłustoczwartkowym” tradycjom…
Inicjatywa ta pozwoliła wszystkim zainteresowanym udoskonalić swoje umiejętności kulinarne. Młodzi ludzie poznali recepturę i sposób przygotowania ciasta drożdżowego, gawędzili na temat zwyczajów i polskich tradycji karnawałowych.
Mimo że - jak mówiła młodzież - „z pączkami jest mnóstwo pracy”, niemniej zważywszy na to, że „trening czyni mistrza”, nikt nie siedział bezczynnie…
- Nauka, zdobywanie nowych doświadczeń kulinarnych jest istotne, ale spędzenie wolnego czasu w gronie rówieśniczym, porozmawianie i pośmianie się jest równie ważne. A efekt wspólnej pracy naszych podopiecznych był… przepyszny – mówiła Agnieszka Szczyglak – wychowawczyni z 7 – 2 OSiW.